Nemţii controlează un PRODUS DE BAZĂ în România, iar NOI am ajuns SĂ CUMPĂRĂM de la ei!

Consiliul Concurenţei a avizat tranzacţia prin care producătorul german de materiale de construcţii Xella International va achiziţiona grupul Macon, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii de pe piaţa locală, potrivit surselor Capital.

Cei doi producători au anunţat încă de la demararea procesului de achiziţie, iniţiat chiar înainte de sărbătorile de iarnă, că tranzacţia se va definitiva în prima jumătate a acestui an.

Nemţii de la Xella International, numărul cinci pe segmentul producţiei de BCA, au semnat un acord cu două fonduri cu capital privat din Polonia, gestionate de Enterprise Investors, privind achiziţia grupului Macon, lider pe acest sector. Prin această mişcare, Xella ajunge să controleze aproape o treime din piaţă.

Compania Macon administrează patru puncte de producţie la Deva, Oradea, Târgu-Jiu şi Vadu Crişului, dar din grup mai fac parte şi Simcor Var, Simbeton şi Simterac. Împreună, grupul are un număr mediu de 815 angajaţi şi a estimat pentru anul trecut un venit cumulat de circa 33 mil. euro. La rândul său, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploieşti, o unitate de producţie de blocuri de zidărie tip BCA, în urma unei investiţii greenfield de 32 mil. euro. În urma acestei achiziţii, nemţii vor avea în România opt fabrici.

Astfel, piaţa de BCA va fi împăţită de şase companii mari, însă liderul cumulează o treime din afacerile anuale estimate la circa 130 mil. euro ale sectorului. Topul producătorilor este completat de Elpreco, Somaco, Celco, Soceram şi Prefabricate Vest.

Sursa: http://www.capital.ro/exclusiv-tranzactia-dintre-xella-si-macon-a-primit-unda-verde.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.