Neurochirurgul-fenomen! Simte prezenţa lui Dumnezeu de fiecare dată când pune mâna pe bisturiu „Nu se poate să operezi creierul de unul singur. Trebuie să te ajute cineva!”

Peste unii oameni Dumnezeu a presărat harul Său divin, iar unul dintre ei este profesorul doctor Alexandru Ciurea. Despre el, colaboratorii spun că este un geniu al neurochirurgiei, că pur şi simplu şlefuieşte cu multă migală şi pricepere creierul uman.

Profesorul Alexandru Ciurea Îşi iubeşte meseria cu multă patimă, iar în cele peste 23.000 de operaţii a făcut minuni. Despre mâinile sale se spune că sunt delicate şi uşoare ca cele ale unui pianist, iar pentru pacienţii săi este un creator de miracole. Pentru că profesorul Alexandru Ciurea chiar crede în minuni şi în mâna lui Dumnezeu care îl ghidează atunci când de lama precisă a bisturiului său depinde viaţa unui om.

„Ne ajută credința, de aceea trebuie să fim credincioși mai ales că se apropie Sfintele Sărbători. Sunt atâtea și atâtea semne din partea Divinității, mai ales pentru ortodoxie și pentru noi românii și nu realizăm și nu căutăm să fim mai buni, să fim mai apropiați unii de ceilalți, să ne iubim unii de alții, să credem în Dumnezeu. Doar atunci putem efectua și aceste lucruri dificile care se numesc operațiile de neurochirurgie.”

Deşi pare greu de crezut, acest geniu al neurochirurgiei româneşti nu intră niciodată în sala de operaţii fără să se roage la Dumnezeu. Cu doar câteva minute înainte de a sculpta creierul uman ridică o rugăciune, în primul rând pentru pacient, iar apoi, pentru el, ca profesionist. Este convins că fără ajutor divin, nimic nu se poate înfăptui, iar întreaga sa pricepere este de natură dumnezeiască.

„Nu se poate ca în această meserie, și mai ales în neurochirurgie, să nu crezi în Dumnezeu. Nu se poate! Trebuie să te ajute cineva. Când intervine creativitatea, să zic supremația acestui Dumnezeu care să te ajute când intri în impas, trebuie înainte de operație să fii convins și să te gândești că deasupra ta este cineva și că te poate ajuta.
Se spune că a greşi este omenesc, dar să ştiţi că în creier dacă greşeşti, lucrurile capătă conotaţii groaznice. Numai faptul că atingi creierul poţi produce crize de epilepsie. Se şi spune că acest super organ se numeşte „nu mă atinge!”. Trebuie doar să îl ţii la distanţă, trebuie doar să îl priveşti, să fii foarte atent şi să te porţi cu creierul mai atent decât cu un bibelou.” 

A operat de la bebeluşi de o zi, până la bătrâni de 90 de ani. Face acest lucru cu multă dedicaţie şi sacrificiu. Au fost zile în care profesorul Alexandru Ciurea a avut şi 19 intervenţii, iar mâna sa precisă nu a dat greş. Pentru că vine Paştele are un mesaj pentru toţi românii : „Acum, de Sărbători, un gând suprem. Această ţară ştim că este binecuvântată de Dumnezeu. Dumnezeu ne-a ajutat şi ne-a dat-o. Depinde de noi să ne apropiem ca oameni, ca structură, ca intelect, ca şi creier, ca suflet de Dumnezeu şi să fim mai buni.” 

În Vinera Mare, în Star Magazinul de ora 13.00, puteţi urmări, în exclusivitate, un interviu de colecţie cu Profesorul Doctor în Neurochirurgie, Alexandru Ciurea.

Sursa: https://spynews.ro/monden/neurochirurgulfenomen-simte-prezenta-lui-dumnezeu-de-fiecare-data-cand-pune-mana-pe-bisturiu-nu-se-poate-sa-operezi-creierul-de-unul-singur-trebuie-sa-te-ajute-cineva-161991.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.