Noi tensiuni! Rusia, un nou avertisment pentru Marea Britanie: ”A depășit linia roșie!”

Tensiunile dintre Rusia și Marea Britanie par să atingă cote maxime, iar un ambasador al Moscovei la Națiunile Unite a făcut declarații zdrobitoare.

Mai exact, acesta susține că Marea Britanie a trecut toate ”liniile roșii” și a încălcat limitele decenței după ce l-a acuzat pe Vladimir Putin, președintele rus, că ar fi implicat în programul chimic militar.

Mai exact, Vasili Nebenzia, ambasadorul Moscovei la Națiunile Unite, atrage atenția că britanicii au trimis Consiliului de Securitate al ONU un document  „că de obicei, plin de acuzații false, nefondate și calomnioase”, arată agenția de știri Tass.

„De dată aceasta, colegii noștri britanici au mers chiar mai departe: ei l-au acuzat direct pe președintele Puțîn că este implicat in programul chimic militar”, a afirmat oficialul rus.

„Nu știu dacă Londra sau misiunea britanică văd că au depășit linia roșie și pragul de decentă. Cred că ar trebui să mulțumiți președintelui nostru pentru faptul că este un om reținut”, a spus Nebenzia, adăugând că aceste acțiuni nu sunt altceva decât o încercare de a „demoniza Rusia și de a contesta legitimitatea și rolul acesteia pe scenă globală”.

Aceste declarații vin la mai bine de o lună de zile de când Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații și fiica lui, Iulia, au fost găsiți inconștienți pe o stradă din Salisbury.

Sursa: https://a1.ro/news/extern/rusia-un-nou-avertisment-pentru-marea-britanie-a-depasit-linia-rosie-id754334.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *