Numărul morţilor, în Grecia, a ajuns la 74. Sunt 150 de răniți, în urma incendiilor. Atenţionare pentru turiştii români!

Zeci de persoane au murit în urma incendiilor devastatoare din Grecia. Agenţia DPA a anunţat, de asemenea, că sunt aproximativ 150 de răniţi până în prezent, în urma incendiilor de vegetaţie care au avut loc în mai multe zone din apropiere de capitala Greciei, Atena.

UPDATE 16.00: Bilanţul incendiilor devastatoare din Grecia a crescut, din păcate, la 74 de morţi, aşa cum informează presa străină. Numărul ar putea creşte, deoarece multe persoane sunt în continuare dispărute.

UPDATE 15.15: În urma incendiilor devastatoare din Grecia, numărul morţilor a ajuns la 60.

Ştire iniţială

După incendiile devastatoare din apropiere de Atena, Grecia, MAE a anunţat că până la această oră Ambasada României la Atena nu a primit nicio solicitare de asistență consulară.

Situaţia în Grecia este critică. Au izbucnit mai multe incendii de vegetaţie care au devastat vaste zone din apropiere de Atena. În urma incediilor de vegetaţiedin Grecia 24 de persoane au murit şi alţi 150 de oameni au fost răniţi. Totodată, Crucea Roşie a anunţat că au fost găsite 26 de cadavre în curtea unei vile situată în apropiere de oraşul Rafina, care se află în centrul dezastrului.

Autorităţile şi turiştii au intervenit cu ambarcaţiuni pentru a salva peste 700 de persoane prinse în mijlocului incendiului de lângă oraşul Rafina, care au încercat să se adăpostească de flăcări pe mai multe plaje.

Dezastrul în Grecia a început după ce două incendii de vegetaţie au izbucnit luni, la est şi la vest de Atena şi focul, alimentat de vânt, s-a răspândit extrem de repede şi a făcut numeroase victime, printre care şi mulţi turişti. Până în prezent nu se ştie dacă printre victimile incendiului din Grecia se numără şi români.

Primul incendiu a izbucnit în apropiere de Kineta, dar flăcările s-au răspândit extrem de repede şi martorii au declarat că perdelele de foc se întindeau pe distanţe de până la şase kilometri. Omenii speriaţi au încercat să fugă, dar nu au reuşit să scape cu viaţă şi au fost prinşi de flăcări. Fumul gros a dus la închiderea a două autostrăzi.

Cel de-al doilea incendiu din Grecia s-a declanşat în zona Penteli, la nord-est de Atena. Omenii speriaţi s-au refugiat pe plaje, iar primarul oraşului a declarat că cel puţin 100 de gospodării au ars. Pentru a stinge incendiile devastatoare din Grecia, sute de pompieri au intervenit de urgenţă.

În urma incendiilor din Grecia, Alexis Tsipras, premierul Greciei, s-a întors de urgenţă în Grecia şi a renunţat la vizita sa în Bosnia .

“Vreau să cred că, în pofida acestor condiţii meteo vitrege, vom face tot ce va fi omeneşte posibil să aducem flăcările sub control. Sunt totuşi îngrijorat de incendiile care ard în paralel la est şi la vest de Attica.” a declarat Alexis Tsipras,

Incendiile de vegetaţie au loc frecvent în Grecia, mai ales în verile foarte secetoase.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/50-de-morti-si-150-de-raniti-in-urma-incendiilor-din-grecia-mae-precizari-despre-turistii-romani-171668.html?utm_source=Browser&utm_medium=Notification&utm_campaign=Push%20Notification

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *