O furtună puternică loveşte România! ANM a emis o atenţionare de cod portocaliu

O furtună puternică va lovi România! Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de cod galben şi portocaliu de furtuni și ploi abundente. Atenţionările sunt valabile până pe data de 10 iulie.

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 11 – 10 iulie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă; În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 16 – 10 iulie, ora 21;
Fenomene vizate: ploi abundente; În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/o-furtuna-puternica-loveste-romania-anm-a-emis-atentionare-de-cod-portocaliu-170245.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.