O nouă lege pentru români! Vei avea acest drept când cumperi un produs din magazine: TOTUL se schimbă!

Parlamentul pregăteşte noi reguli pentru comercianţi. Toţi vânzătorii vor fi obligaţi să suporte costurile de transport pentru produsul defect returnat. Termenul de garanţie al produselor se schimbă şi el.

Clarificarea termenului de GARANŢIE este cea mai importantă modificare. Concret, acum se menţionează foarte clar în lege că produsul care îl înlocuieşte pe cel defect beneficiază de un NOU termen de garanţie de doi ani, de la data schimbării. Cu această modificare se vor putea evita situaţii extrem de neplăcute semnalate de clienţi.

De exemplu, dacă avem un televizor care se defectează în ultima zi de garanţie şi primim altul la schimb, acum avem toate şansele să rămânem cu o zi de garanţie pentru produsul nou, pentru că legea e ambiguă.

În plus, dacă acum micile magazine online nu acoperă toate costurile de retur al unui produs defect, aşa cum fac marii retaileri online, după modificare, aceste costuri vor fi suportate de toţi comercianţii.

Legea a trecut de toate comisiile de specialitate, dar pentru a intra in vigoare, mai e nevoie de votul final al Parlamentul şi de promulgare.

Sursa: https://a1.ro/news/economic/o-noua-lege-pentru-romani-vei-avea-acest-drept-cand-cumperi-un-produs-din-magazine-totul-se-schimba-id780236.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.