O sută de mii de români, victime pe Facebook! Ce au pățit utilizatorii

Scandalul Cambridge Analytica ia o amploare uriaşă! O sută de mii de români au fost şi ei afectaţi, spun oficialii Facebook, în timp ce noi informaţii ies la iveală!

Datele a aproape 90 de milioane de utilizatori Facebook din toata lumea ar fi fost folosite ilegal în scopuri politice, iar Mark Zuckerberg a recunoscut că până şi mesajele private sunt monitorizate atent.

Noua estimare a fost dezvăluită de directorul pentru tehnologie al Facebook. O sută de mii de utilizatori români au fost şi ei afectaţi

Anterior, fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, Christopher Wylie, estimase că 50 de milioane de oameni au picat în capcana firmei. Compania a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump, în anul 2016.

Scandalul Facebook a căpătat amploare după ce s-a aflat că toate mesajele sunt monitorizate

Serviciile acestea gratuite nu sunt gratuite in totalitate. Plătim pentru ele cu preţul datelor noastre personale.

Lucrurile merg chiar şi mai departe. Mark Zuckerberg a recunoscut că Facebook scanează toate mesajele private de pe aplicaţia Messenger.

Activitatea oamenilor de pe Facebook ar fi fost transformată de Cambridge Analytica în armă de propagandă în masă. Cu ajutorul unui algoritm avansat, analiştii ar fi putut estima, după doar trei like-uri, vârsta utilizatorului, starea civilă, dar şi mesajele politice la care reacţionează pozitiv. Co-fondatorul Facebook are multe răspunsuri de dat. Pe 11 aprilie, Mark Zuckerberg va fi audiat în Congresul american.

Sursa: https://a1.ro/lifestyle/gadget/o-suta-de-mii-de-romani-victime-pe-facebook-ce-au-patit-utilizatorii-id750318.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.