O tânără a inventat lenjeria intimă ANTI-VIOL care înregistrează faţa atacatorului, localizează geografic victima şi se încuie automat (Foto/Video)

Violul şi abuzurile sexuale reprezintă o realitate a lumii contemporane, mai ales în zonele sărace ale lumii. O tânără din India a inventat o pereche de chiloţi care protejează femeile de agresiunile sexuale. Aceştia sunt dotaţi cu GPS, cameră video şi un lacăt.

Potrivit Daily Mail, Seenu Kumari, care s-a născut într-o familie săracă din Farrukhabad, a cheltuit mai puţin de 50 de lire sterline pe materialele şi componentele necesare pentru crearea dispozitivului.

Aceşti chiloţi sunt realizaţi dintr-un material care nu poate fi rupt sau tăiat, iar camera video cu care sunt echipaţi înregistrează faţa atacatorului. Mai mult, la apăsarea unui buton SOS, sistemul GPS trimite automat o alertă către poliţie cu coordonatele geografice ale utilizatoarei, iar lacătul se încuie.

Potrivit tinerei, o femeie nu trebuie să poarte aceşti chiloţi zi de zi, ci doar atunci când merge în locuri periculoase.

Prototipul a fost trimis Fundaţiei Naţionale pentru Inovaţie din India pentru a fi brevetat. Kumari speră acum să găsească o companie interesată de proiectul ei, care să producă produsul în serie. Aceasta nu este prima invenţie de acest fel. În 2013 s-a inventat, tot în India, lenjeria intimă anti-viol, cu electroşocuri şi alarmă GPS. Acest model, produs în serie, a salvat deja mai multe femei din situaţii în care au fost agresate sexual.

Sursa: https://infostiri.net/2018/01/09/o-tanara-inventat-lenjeria-intima-anti-viol-care-inregistreaza-fata-atacatorului-localizeaza-geografic-victima-si-se-incuie-automat-foto-video/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *