Paianjenul DRESAT in laborator! Ce stie insecta sa faca la comanda si de ce experimentul e unul genial VIDEO

Paianjenul dresat in laborator a fost prezentat lumii, in urma cu doar o zi.

Oamenii de stiinta au decis sa studieze insecta, iar experimentul e considerat unul care marcheaza legatura dintre natura si tehnologie. Paianjenul dresat in laborator a fost pregatit pret de cateva luni de catre oamenii de stiinta.

Paianjenul dresat in laborator stie sa faca anumite „trucuri” si a fost chiar botezat de cate oamenii de stiinta. Insecta a primit numele de Kim si face parte din specia „Phidippus regius„, renumita pentru abilitatile sale.

Paianjenul dresat in laborator a reusit sa le dea oamenilor de stiinta cateva raspunsuri la intrebari arzatoare pe care le aveau in legatura cu abilitatile insectei. Din cate se pare, specia din care face parte acest paianjen reuseste sa faca salturi imense.

De la aceasta premiza au pornit si oamenii de stiinta, pentru ca paianjenul dresat in laborator a reusit sa faca fata cu brio tuturor testelor. De asemenea, cercetatorii au marturisit ca prin acest experiment nu tocmai obisnuit au reusit sa invete din secretele acrobatice ale insectei.

Mai mult, paianjenul a fost antrenat sa sara la comanda. Astfel s-au putut pune in practica mai multe teorii care vor servi in viitor la crearea unor roboti minusculi, dar cu o agilitate ridicata.

Sursa: https://ciao.ro/paianjenul-dresat-in-laborator-ce-stie-insecta-sa-faca-la-comanda-si-de-ce-experimentul-e-unul-genial-video/2/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.