Pământul, pericol de AUTODISTRUGERE în orice clipă

Papa Francisc a intrat în direct cu un echipaj de astronauți de pe Stația Spațială Internațională (ISS) și a dezbătut probleme legate de viața și existența umană, devenind astfel al doilea Suveran Pontif care discută deschis cu astronauții ce orbitează planeta noastră, conform The Guardian.

Premisa discuției a fost fragilitatea Pământului și potențiala situație în care acesta se poate autodistruge, idee de la care a plecat însuși Papa Francisc pentru care astronauții sunt privilegiați, având ocazia să vadă planeta „din ochii lui Dumnezeu”.

Dialogul care a durat 20 de minute a tratat, printre altele, și modul în care viața fără gravitație a schimbat percepția despre lume a astronauților, astfel că Randy Bresnik, comandantul misiunii aerospațiale în vârstă de 50 de ani, a declarat că a avut ocazia de a vedea o lume lipsită de granite, conflicte, poluare, foamete și interese meschine.

„Ceea ce mă bucură cel mai mult este să privesc în fiecare zi afară şi să văd creaţia lui Dumnezeu – un pic din perspectiva Lui. Viitorul omenirii arată mult mai bine de aici de sus”, a mai declarant Bresnik.

Suveranul a replicat că Bresnik a reuşit „să înţeleagă că Pământul este prea fragil şi dispare într-o clipă”, iar această idee a fost completată de Mark Vande, un astronaut american care a vorbit despre cum planeta din spațiu l-a făcut să realizeze „cât de fragili suntem”.

„Astronomia ne face să ne gândim la orizonturile nemărginite ale Universului şi pune întrebări precum „de unde venim, unde ne îndreptăm?”, a adăugat Papa Francisc.

ISS este un echipaj format din șase astronauți, activ din anul 2000.

Surse: https://infostiri.net/2017/10/29/pamantul-pericol-de-autodistrugere-orice-clipa/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *