Patriarhia Română, despre căsătoriile homosexuale: „Susţinem familia naturală, nu cea tradiţională”

Biserica face un anunţ important în legătură cu un subiect extrem de controversat. Patriarhia Română, despre căsătoriile homosexuale: „Nu s-a luat atitudine”.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, susţine că Biserica sprijină „familia naturală, și nu ‘tradițională’, așa cum este ea numită, pentru că familia tradițională, străveche, nu mai există”, conform Basilica.ro, citată de hotnews.ro.

Patriarhia Română, despre căsătoriile homosexuale! „Familia naturală”

Bănescu încearcă să explice concret viziunea Patriarhiei: „Există însă familia naturală, formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie. În foarte multe țări unde nu s-a luat atitudine în legătură cu definirea foarte clară a căsătoriei, acolo unde această definire nu a fost foarte bine lămurită, s-a ajuns la legalizarea căsătoriilor homosexuale„, a mai declarat acesta.

Bănescu a mai susţinut şi că nu trebuie asociată identitatea Coaliției pentru Familie cu cea a Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: https://stirimondene.fanatik.ro/patriarhia-romana-despre-casatoriile-homosexuale-sustinem-familia-naturala-nu-cea-traditionala-18164893

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.