Pericol lângă Bucureşti! Avertismentul autorităţilor: mii de oameni se pot îmbolnăvi

Mii de oameni sunt în pericol! Autorităţile din Ilfov au transmis un avertisment prin care explică ce se întâmplă în localităţile Măgurele, Bragadiru, Cornetu, Clinceni şi Domneşti.
Potrivit avertismentului emis, nivelul pânzei freatice este peste limita admisă, motiv pentru care există riscul de producere a unor infecţii de punct de plecare hidric, prin consum de apă din surse proprii de mică adâncime.

„Urmare a acestui fapt, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Ilfov, va impune primăriilor să atenţioneze populaţia privind consumul de apă din aceste zone numai fin surse de apă îmbuteliată. De asemenea, acolo unde este cazul, primăriile vor pune la dispoziţie apă potabilă în aceste localităţi până la remedierea acestei situaţii. Se vor asigura cantităţile de substanţe clorigene necesare clorinării surselor de apă individuale prin intermediu DSP Ilfov şi primăriilor. Se va monitoriza clorinarea tuturor surselor de apă din gospodăriile individuale. Medicii de familie au obligaţia de la informa DSP (Direcţia de Sănătate Publică) Ilfov în cazul observării vreunul fenomen de îmbolnăvire ce ar avea o cauzalitate hidrică”, se arată în avertisentul transmis de autorităţi.
Sursa: https://spynews.ro/actualitate/pericol-langa-bucuresti-avertismentul-autoritatilor-mii-de-oameni-se-pot-imbolnavi-160229.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.