Pericolul din cuburile de gheață. Specialistul trage un semnal de alarmă: „Conțin multe bacterii”

În urmă cu doar câteva zile, a fost alertă sanitară în România, iar inspectorii ANPC au anunțat că au retras pungile din magazine.

Cuburile de gheaţă făcute din apă nepotabilă, conțineau bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor. Pe marginea acestui subiect, un specialist a vorbit despre adevăratul pericol din cuburile de gheață.

„Primul pas pentru oameni este să se asigure că sunt apălați pe mâini înainte să ia gheața din frigider. Pot fi focare de ciuperci și pot contamina frigiderul și sursele de apă. La baruri, cuburile de gheață sunt o mare sursă de infecție pentru că nu știi cum sunt mânuite. Alcoolul poate să omoare o parte din microbi, dar nu este suficient.”, a explicat specialistul, la „Star Matinal”.

Cât despre gheața făcută în casă, cu ajutorul suportului pentru gheață și a apeide la robinet, specialistul spune că trebuie să avem grijă cum mânuim gheața.

„Sursa de apă de la robinet depinde de cât de curată este și de cât de bine ne-am spălat pe mâini. Suportul pentru gheață trebuie să fie curățat bine, precum și frigiderul.  Pentru un om cu un sistem imunitar normal riscul de infecție este redus. Pentru o anumită categorie de oameni, precum vârstnicii, pericolul este mai crescut. În cazul alimentelor congelate, acestea trebuie decongelate în frigider, nu afară, pentru a evita riscul contaminării.”, a spus specialistul, la „Star Matinal”.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/pericolul-din-cuburile-de-gheata-specialistul-trage-un-semnal-de-alarma-contin-multe-bacterii-165925.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *