Picătura care ar putea UMPLE PAHARUL! ANUNȚUL făcut de consilierul președintelui Trump provoacă PANICĂ

Consilierul pentru securitate națională, John Bolton a precizat că președintele Donald Trump nu a formulat încă un răspuns în legătură cu acordul nuclear iranian.

Afirmația lui Bolton vine în contextul în care ambasadoarea Franței la Israel a lansat un avertisment în legătură cu posibilitatea izbucnirii unui război cu Iranul.

„Nu există încă o decizie în legătură cu acest subiect”, a afirmat Bolton, potrivit Agerpres.ro.

Donald Trump ar trebui să ia până pe 12 mai o decizie în legătură cu acordul nuclear semnat în 2015 între Teheran și puterile mondiale.

Președintele american a afirmat în repetate rânduri că va „rupe” acest text, semnat în iulie 2015 după negocieri dificile.

Pe de altă parte, Donald Trump „are în vedere cu siguranţă examinarea” propunerii făcute de omologul său francez, de a se deschide noi negocieri cu privire la un nou acord lărgit, mai precizează Bolton.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, l-a avertizat pe Trump în cadrul unui discurs difuzat de televiziunea de stat că vor exista consecințe severe dacă SUA nu va rămâne în acordul nuclear semnat în 2015 între Teheran și puterile mondiale.

„Le transmit celor de la Casa Albă că dacă îşi vor respecta angajamentele, guvernul iranian va reacţiona ferm”, a declarat Rouhani.

„Dacă cineva încalcă acordul, ar trebui să ştie că vor exista consecinţe severe”, a mai spus liderul iranian.

Președintele american a anunțat pe 12 ianuarie 2018 că prelungește suspendarea sancţiunilor economice impuse Iranului, dându-le totodată europenilor un ultimatum de 120 de zile, până pe 12 mai, să revizuiască acordul în dosarul nuclear iranian, pe care îl consideră „cel mai rău”. În caz contrar, SUA se va retrage din acord.

Sursa: http://evz.ro/anunt-consilier-trump.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.