Poliția le-a pus gând rău bicicliștilor. Ce amenzi plătesc cei care sunt prinși că circulă beți cu bicicleta?

Poliția le-a pus gând rău și bicicliștilor. Nu doar persoanele care se urcă la volan în stare de ebrietate pot fi sancționate. Autoritățile pot lua măsuri radicale în privința celor care circulă pe bicicletă deși au consumat alcool.

Poliţia Rutieră a avut numeroase acţiuni punctuale de prevenire a accidentelor de circulaţie pe fondul consumului de alcool, în care au fost vizaţi bicicliştii.

„Am amendat mulţi bicicliştii pe care i-am oprit în trafic şi care au consumat alcool. Este contravenţie la Articolul 161, cu amendă de la 6 la 8 puncte amendă, de la 870 de lei până la 1160 de lei. Biciclistul nu are voie să circule dacă a băut alcool. Aşa cum nu are voie nici şoferul. Diferenţa este că la o concentraţie mai mare de 0,40, la şofer vorbim de infracțiune. La biciclist este doar contravenție.

Biciliştii sunt testaţi obligatoriu şi când sunt implicaţi în evenimente rutiere, accidente soldate cu victime”, a expliat subinspectorul de politie Ionuţ Lazăr, de la IPJ Timiş, potrivit adevarul.ro, citat de bugetul.ro

Sursa: https://info-stiri.net/mare-grija-ce-amenzi-platesti-daca-politia-te-prinde-beat-pe-bicicleta/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.