PREVIZIUNI sumbre pentru Liviu Dragnea: Riscă prăbușirea TOTALĂ! DETALII incendiare din culisele SUSPENDĂRII lui Iohannis

Politologul Stelian Tănase susține că o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis ar putea fi catastrofală pentru Liviu Dragnea,  pentru că o suspendare ratată l-ar relegitima pe Iohannis și ar uni opoziția.

E dictatura majoritătii de care vorbea și Iohannis după ce unul din consilieri l-a făcut să înțeleagă. Nu știu cît înțeles, dar sigur Dragnea n-a înțeles nimic. Dictatura majorității nu IMG_0015este esența democrației, așa cum crede liderul PSD, ci un abuz de putere.

Ca să explic simplu – nu este normal să ai – să zicem- 53% majoritate și să confiști toată puterea, 100%. Dacă ai luat două treimi din voturi și ai o majoritate parlamentară de 2/3, atunci 1/3 rămîne la Opoziție. S-a înțeles ?

Nu e prima data cind tăvălugul majorității se rostogolește în Parlament pe baza acestei pretenții absurde că dacă ai voturi în plus poți să faci ce vrei, mai ales să bagi pe gît Opoziției lucruri inacceptabile. Mi-aduc aminte de PD, pe vremea lui Băsescu – defila prin Parlament votînd în sfidarea Opoziției de atunci. Să amintesc ce s-a întîmplat cu PD? Cum s-a ascuns sub faldurile altui partid ca să supraviețuiască (e vorba numai de cadre, PD ca atare dispărut).

Si PSD poate să dispară pentru că a abuzat de putere copios. A luat riscuri nepermise într-o viață politică normală de tip european. Pericolul de a deveni un partid de mîna a doua și de a se scinda e mai mare ca oricînd. Riscul pentru PSD este de a întoarce propriul electorat împotriva lui ( cum a pățit si PD ). Asta dacă va continua în aceeași manieră aventuristă din 2016-18. Borna kilometrică o constituie chestiunea suspendării lui Klaus Iohannis. S-ar putea să fie ultima inițiativă a PSD pe scena politică, după care începe retragerea în debandadă.

Sursa: https://b1.ro/stiri/politica/liviu-dragnea-prabusire-totala-culisele-suspendarii-231311.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.