PREVIZIUNILE ANM s-au adeverit. ROMÂNIA, lovită de NINSOARE şi temperaturi EXTREME

Previziunile directorului ANM, Elena Mateescu, încep să se adeverească. România a fost deja lovită de ninsori abundente în Gorj.

Elena Mateescu, directorul ANM, a avertizat că ne îndreptăm spre o perioadă cu temperaturi extreme, atât vara, cât şi iarna. Deja avem prima confirmare a acestor previziuni, în Gorj, stratul de zăpadă ajungând să aibă doi centimetri.

Traficul rutier pe DN 67 C se desfăşoară, sâmbătă, în condiţii de iarnă, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj. Transalpina, între Rânca, judeţul Gorj, şi Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, este închisă temporar, stratul de zăpadă depus fiind de doi centimetri.

Stratul de zăpadă este, în decor, de aproximativ doi centimetri. Un utilaj cu lamă şi răspânditor acţionează pe traseul Novaci-Rânca. Se acţionează cu material antiderapant. Nu este zăpadă pe carosabil, dar acţionează preventiv, pentru a evita apariţia gheţuşului pe partea carosabilă.

Mai sunt pregătite două utilaje să intervină, dacă este cazul. Începând de sâmbătă, în urma codului portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, cod ce anunţă căderi de zăpadă şi viscol la peste 1.600 metri altitudine, pentru sectorul de drum cuprins între km 34+500 şi km 59+800 al drumului naţional DN 67C, între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, s-a luat decizia restricţionării totale a traficului”, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii SDN Târgu-Jiu.

Sursa: http://evz.ro/previziunile-anm-romania-ninsoare.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *