Prima acțiune a Administrației Trump în Siria: a oprit înaintarea trupelor lui Putin

Telefonul roșu Washington-Moscova s-a încins după ce americanii au oprit trupele ruseşti la intrarea în oraşul Manbij, aflat în nordul Siriei. Acţiunea a fost urmată de o întâlnire, în secret, a militarilor de rang înalt din SUA, Rusia și Turcia.
Șeful Statului Major al Armatei SUA, generalul Joseph Dunford, comandantul Forțelor Armate ruse, generalul Valeri Gherasimov și șeful Statului Major al Armatei Turce, generalul Hulusi Akar, s-au întâlnit la 7 martie în Antalya, Turcia, pentru a stabili „limitele” acțiunilor militare din Siria, astfel încât să nu se ciocnească, mai ales în jurul orașului Manbij, scrie România liberă.

Cu o zi înaintea întâlnirii, Administrația Trump avusese o primă acțiune în Siria, tăind calea rușilor tocmai când să intre în orașul Manbij. Telefonul roșu Washington-Moscova s-a încins, Vladimir Putin fiind avertizat la modul cel mai clar că, dacă înaintează în Manbij, trupele lui vor fi întâmpinate de forțele americane, un convoi de blindate dispus împrejurul orașului eliberat de ISIS. Pentagonul a și anunțat această desfășurare de forțe și a difuzat și imagini, ca să nu existe discuții, că nu s-a știut.

Orașul Manbij e dorit de ruși pentru Assad, de turci pentru Armata Siriană Liberă, și de americani pentru forțele kurde pe care le sprijină, dar care predaseră zone întregi milițiilor pro-Assad, crezând că SUA nu mai intervin.

Sursa: https://infostiri.net/2017/03/08/prima-actiune-administratiei-trump-siria-oprit-inaintarea-trupelor-lui-putin/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *