Probleme mari pe litoralul românesc. Toţi românii pot fi afectaţi în această vară

Probleme mari pe litoral în acest început de sezon. Nu mâncarea, locurile de cazare sunt problema, ci forţa de muncă, potrivit informaţiilor din presă.

Tot mai mulţi proprietari de restaurante şi terase se plâng că oamenii nu vor să mai lucreze sezonier. Dacă în anii trecuţi nu găseai deloc loc să te angajezi pe timp de vară la mare, ei bine, acum patronii te roagă să le vii în ajutor. Cauza o reprezintă migrarea românilor în ţări ca Spania, Italia sau Anglia, iar lipsa lor se observă foarte mult.

Problema este că acest tip de job este şi unul sezonier, astfel că mulţi oameni preferă să nu se rişte pentru o muncă de câteva luni, pentru ca apoi să nu fie nevoiţi să-şi caute în altă parte. Astfel, patronii de localuri trag un semnal de alarmă şi sunt îngrijoraţi cu privire la forţa de muncă în scădere de la malul mării. Foarte mulţi români pot fi afectaţi de această problemă, pentru că timpul de aşteptare atunci când merg la o terasă va creşte considerabil din cauza insuficienţei personalului.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/probleme-mari-pe-litoralul-romanesc-toti-romanii-pot-fi-afectati-in-aceasta-vara-163921.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.