Profeția cutremurătoare a pustnicului Zosima din Munţii Rarău: „Va fi măcel și mai rău decât …”

Despre pustnicul Zosima se spune că a murit la vârsta de 129 de ani. Se întâmpla în 2008. Ucenicul său, Ioan Baron, a fost cel care l-a îngropat în munţii Giumalău, într-un loc pe care nimeni nu îl ştie. Există o legendă conform căreia pustnicul Zosima ar bântui şi acum pădurile din Munţii Rarău.

Se spune că pustnicul şi-ar fi prezis cu un an înainte moartea, nimerind data exactă. Înainte de a-şi da ultima suflare, Zosima şi-a săpat singur groapa, după care l-a aşteptat pe ucenicul lui, care l-a aşezat în mormânt şi a pus pământ peste el. Ultima dorinţă a sihastrului a fost aceea de a nu-i fi pusă cruce deasupra mormântului pentru a nu şti nimeni unde este îngropat. Zosima nu a dorit să fie deranajat de eventuali pelerini, după trecerea în lumea de dincolo.

„O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău decât ţi-a spus părintele Pustnic. Roagă-te să te păzească Dumnezeu, că este greu de scăpat de ce o să fie. O să trăieşti şi o să vezi. Să te rogi lui Dumnezeu neîncetat”, i-ar fi spus pustnicul Zosima ucenicului său Ioan Baron, scrie Adevărul.

Sursa: https://www.antena3.ro/bizar/profetia-cutremuratoare-a-pustnicului-zosima-din-muntii-rarau-va-fi-macel-si-mai-rau-decat-467155.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.