Prognoza meteo pentru astăzi! Vânt şi ploaie şi condiţii de grindină în mai multe zone

Dacă am crezut că deja a venit vara, trebuie să primim o veste destul de rea din partea meteorologilor. Ne aşteaptă câteva ore cu vreme instabilă, cu ploi şi vânt puternic în mai multe zone din ţară.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie se vor acumula cantităţi considerabile de apă, iar vântul va sufla moderat în partea de est a ţării. Acesta se va resimţi mai puţin în restul zonelor.

Temperaturile maxime se vor situa între 17 şi 22 de grade înn Transilvania şi în Maramureş, între 22 şi 27 de grade în Banat, Crişana şi Oltenia, iar în Muntenia, Moldova şi Dobrogea vor fi temperaturi între 20 şi 25 de grade. Cele mai scăzutetemperaturi vor fi în zona litoralului.

„Dacă ne referim la fenomene specifice instabilităţii atmosferice, adică, averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, acestea pot apărea în toate aceste zile, masa de aer este încă destul de instabilă. Se încălzeşte destul de mult în regiunile vestice, acolo unde temperaturile vor ajunge la amiază la 27, 28 de grade, iar în aceste condiţii, pot fi astfel de manifestări, în special după-amiaza şi seara​. (…) În zona litoralului vorbim despre temperaturi destul de modeste pentru acestă perioadă. Maximele vor atinge 18-19 grade, izolat 21 de grade, cel mai probabil pe parcursul zilei de vineri. Şi acolo avem parte de reprize de ploaie cu pondere mai mare astăzi şi mâine, însă vineri vremea se va ameliora, precipitaţiile aproape că vor dispărea Minimele vor scădea spre 14-15 grade, deci, diferenţa dintre valorile din timpul nopţii şi cele din timpul zilei nu vor fi diferenţe semnficative”, a spus meteorologul de serviciu pentru mediafax.ro.

În judeţul Constanţa este cod galben de ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri până la ora 11:00.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/prognoza-meteo-pentru-astazi-vant-si-ploaie-in-mai-multe-zone-164710.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.