PROTEST la uşa Liei Olguţa Vasilescu: Sute de oameni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salariile din Sănătate

UPDATE Ministerul Muncii nu vrea să schimbe nicio virgulă şi nu vrea ca plafonul de 30% instituit la acordarea de sporuri în sănătate să fie depăşit, aşa că s-ar putea ajunge la grevă generală în sector, a declarat joi, preşedintele Federaţiei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, după discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii ministerului.

„Aceleaşi discuţii pe care le-am purtat la toate ministerele, cu aceleaşi cerinţe ale noastre la care nu se găseşte nicio rezolvare. Nu ne-au promis nimic, din contră, au spus că nu vor să schimbe nicio virgulă şi nu ne vor lăsa să depăşim plafonul de 30%. Surprinzător a fost că nu credeau că medicii sunt nemulţumiţi. Ori ei nu citesc presa, ori nu se uită la televizor, pentru că au ieşit spontan. A fost chiar o afirmaţie că ‘se aruncă de la balcon dacă medicii sunt nemulţumiţi’. Am vorbit cu secretarul de stat Rândunică, dar a fost domnul Gibescu cel care a creionat legea, cel care este în spatele Legii salarizării”, a spus Huşanu.

Potrivit acestuia, SANITAS va continua acţiunile sindicale, existând posibilitatea să se ajungă direct la greva generală.

„Nu s-a rezolvat absolut nimic, aşteptăm şedinţa de Guvern să vedem dacă se adoptă regulamentul de sporuri, dar noi ne vom continua acţiunile. Astăzi lumea a strigat ‘grevă generală’ şi era foarte nemulţumită. Sunt pregătiţi şi sunt presiuni pentru greva generală. Următorul pas este convocarea Consiliului Naţional, aşteptăm regulamentul şi hotărârea dacă facem aşa cum am stabilit iniţial: miting şi apoi grevă sau direct grevă generală”, a explicat sindicalistul.

Câteva sute de persoane, membri ai Federaţiei SANITAS din întreaga ţară, au protestat joi în faţa Ministerului Muncii, aceştia fiind nemulţumiţi de salarizarea personalului şi de condiţiile de muncă.

„Sunt aşteptaţi (la protest, n.r.) circa 400 de oameni. Nu este corect să dezbini pe cei care creează actul medical, nu este corect ca unora să le dai şi altora să nu le dai. Este necesar să se mai aplece odată asupra modificărilor la lege. Poate că nu au făcut-o cu ordonanţa 91, pe care am cerut-o şi a ieşit tot „pe dos”, nu cum am vrut noi, decât cu mici specificaţii pentru cei din conducere, care merită cu adevărat, că nu se poate că unul care conduce să ia mai puţin decât cel pe care îl conduce, aşa poate să facă şi cu acest 30%. Noi nu o să plecăm din stradă, dintr-un miting de amploare, sau să nu facem grevă, pentru că ni se spune că nu putem, nu există nu se poate. Cei care au făcut-o pot face şi această modificare şi sunt sigur că la momentul acesta cunosc acest lucru şi lumea este din ce în ce mai supărată”, a declarat, în cursul dimineţii, preşedintele SANITAS, Leonard Bărăscu.

Sursa: http://www.capital.ro/sanitas-protest-la-usa-olgutei-vasilescu.html?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.