Proteste în Piaţa Victoriei. Peste 150 de persoane s-au adunat pentru susţinerea DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi Citeste mai mult pe

Peste 150 de persoane s-au adunat duminică în Piaţa Victoriei, pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a protesta în legătură cu anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind începerea procedurilor de revocare a acesteia din funcţie.

Jandarmeria a montat garduri de protecţie în zonă.

Proteste similare sunt anunţate şi în alte oraşe, precum Cluj, Sibiu, Iaşi, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova, Timişoara, Târgu-Mureş, Galaţi. Şi românii din diaspora au anunţat că se vor solidariza cu cei din ţară, în Dublin, Milano, Viena şi Toronto.

Mobilizarea la aceste proteste, sub titlul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi„, s-a făcut prin intermediul reţelelor de socializare.

Joi, 22 februarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut fără să aducă argumente clare, declanşarea procedurii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ieşim în stradă deoarece nu suntem de acord cu această decizie! Dorim ca Tudorel Toader să anuleze decizia luată! Dorim demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei!„, se arată pe pagina de Facebook „Reuşim”.

sursa:http://www.romaniatv.net/proteste-in-piata-victoriei-peste-150-de-persoane-s-au-adunat-pentru-sustinerea-dna-si-a-laurei-codruta-kovesi_405882.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *