PSD încearcă să SUBJUGE justiția. „Dacă se va întâmpla, oamenii vor ieși în STRADĂ”

Liderul USR, Nicușor Dan, a declarat, duminică, la Sibiu, că speră că vor exista „proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”, el considerând că există „in societate un instinct puternic pentru statul de drept”, potrivit News.ro. Liderii USR sunt convinși că „in câteva saptamani” va apărea în spațiul public această lege, deoarece există „o puternică presiune din interiorul PSD și ALDE pentru amnistie penala”.

Nicușor Dan a fost întrebat, duminică, într-o conferință de presă, la Sibiu, dacă este de părere că PSD va promova o lege a amnistiei, el răspunzând că îi este teamă că acest lucru se va întâmpla.

„Cred că ecuația este mai complexă. Cred că există o puternică presiune din interiorul PSD și ALDE pentru amnistie penală. Mi-e teamă că o vom avea. Ca rezultat al acestei presiuni, un atac la DNA, la ANI e parte din strategia PSD-ALDE pentru următorii ani”, a declarat Nicușor Dan.

El a apreciat că „exista în societate un instinct puternic pentru statul de drept”. „Sper să să manifeste acum. Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”, a mai spus Nicușor Dan.

El mai spune că USR nu va chema oamenii în stradă, dar „iesirea în stradă este legitima”: „Prin toate mijloacele vom explica oamenilor de ce un astfel de proiect este nociv pentru România, inclusiv în plan social și economic.”

Prezent la conferința de presă, deputatul Dan Bârnă, fost secretar de stat în Guvernul Ciolos, a afirmat că Legea amnistiei va apărea „in câteva saptamani”, tot ceea ce se întâmplă în prezent în spațiul public fiind o pregătire a acesteia.

Sursa: https://infostiri.net/2017/01/15/psd-incearca-sa-subjuge-justitia-daca-se-va-intampla-oamenii-vor-iesi-strada/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *