PSD scoate de la sertar referendumul privind familia tradiţională. Dragnea promite şi o lege pentru parteneriatul civil

PSD scoate de la sertar referendumul privind familia tradiţională. Dragnea promite şi o lege pentru parteneriatul civil.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că vrea, ca în perioada următoare, modificările la Legea Referendumului să ajungă la promulgare, astfel încât să se poată stabili data referendumului pentru familie, în acelaşi timp liderul PSD dorind o dezbatere pe necesitatea parteneriatului civil.

„Am discutat despre modificarea legii referendumului. Azi intră în votul final de la Senat, sperăm să se adopte modificările şi să ajungă la Camera Deputaţilor şi aici în procedură de urgenţă o adoptăm şi apoi să meargă la promulgare. După ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide să se continue procedura în Senat, adică votul efectiv pentru revizuirea Constituţiei şi stabilirea referendumului stabilirea datei”, a declarat Liviu Dragnea, preşedinte PSD.

Totodată, acesta spune că este nevoie de o dezbatere publică în ceea ce priveşte parteneriatul civil cerut de comunitatea gay.

„Nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi, să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil şi aici l-am rugat pe Victor Negrescu să discute cu ONG-urile din domeniu pentru a merge către o formă legislativă pentru această situaţie”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă se teme de proteste din partea comunităţii gay, după modificarea Constituţiei, liderul PSD a răspuns: „motivul meu nu e teama de proteste, ci despre o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau că nu există. Ca orice minoritate, trebuie tratată aşa cum trebuie şi să încercăm să găsim ca măcar o parte din solicitările lor să fie rezolvate”.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat luni, înainte de şedinţa BPN al PSD, că referendumul poate avea loc în luna mai a acestui an.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa cetăţenească a fost depusă, în Parlament, de Coaliţia pentru Familie şi strâns 3 milioane de semnături de susţinere.

În prezent, Constituţia prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

Legat de parteneriatul civil, comunitatea gay a cerut, inclusiv în stradă, ca acesta să fie legiferat.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/psd-scoate-de-la-sertar-referendumul-privind-familia-traditionala-dragnea-promite-si-o-lege-pentru-parteneriatul-civil-17087185

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.