Romania și terorismul! Stați fără grijă! S.R.I. veghează!

Președintele Klaus Iohannis a participat, marți, la ședința de bilanț pe anul 2015 a Serviciului Roman de Informații, ocazie cu care le-a mulțumit angajaților S.R.I. pentru ca Romania a rămas o țara sigura, într-o perioada in care exista multe riscuri de securitate.

„Serviciul Roman de Informatii si-a facut datoria – pe deplin, cu eficienta si seriozitate. Am tinut sa multumesc celor care lucreaza in Serviciul Roman de Informatii si care, prin profesionalismul lor, fac Romania mai sigura, intr-o perioada cu multe probleme si riscuri.

Cred ca cea mai buna recunoastere a activitatii Serviciului este, insa, gradul de incredere de care se bucura din partea cetățenilor României”, a declarat Klaus Iohannis dupa participarea la bilantul SRI pe anul 2015, notează ziare.com.

Principalul merit al SRI, in viziunea presedintelui Iohannis, este faptul ca Romania a fost crutata de atentate teroriste.

In primul rând, Romania este o țara sigura, scutita de incidente de securitate si terorism. Am mulțumit celor care lucrează in SRI pentru ca au asigurat securitatea cetățenilor României. (…) In al doilea rând, SRI a contribuit esențial la lupta împotriva corupției, care rămâne unul din cele mai sensibile subiecte, relevant deopotriva pentru institutii, dar si pentru opinia publica„, a aratat Iohannis.

Acesta a remarcat activitatea Serviciului in combaterea retelelor de crima organizata si evaziune fiscala si in domeniul de cyber intelligence.

Nu in ultimul rând, ma bucur sa constat ca SRI este un partener respectat si credibil in comunitatea de informații euroatlantica si contribuie la profilarea Romaniei ca furnizor de securitate in regiune„, a mai spus Iohannis.

Sursa: https://infoalert.ro/2016/03/29/romania-si-terorismul-stati-fara-grija-s-r-vegheaza/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.