România, sub zăpezi. Meteorologii au anunţat COD GALBEN de ninsori abundente. Zonele afectate!

Utilajele de deszăpezire lucrează la foc continuu pentru a elibera şoselele. Odată cu zăpada, au venit şi problemele în trafic. O ambulanţă din Botoşani a fost aruncată într-un şanţ, după ce a fost lovită violent de o maşină scăpată de sub control.

Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h.

Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.

„În funcție de evoluția probabilă a fenomenelor meteo, ANM a emis o atenționare cod galben, fenomenele vizate fiind ninsorile însemnate cantitativ. În toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile din nord-est, cele nordice și centrale vor predomina ninsorile

În Carpații Orientali și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei sunt așteptate cantități de precipitații ce vor atinge 15-20 l/m2 și se va depune strat nou de zăpadă. Începând cu primele ore ale zilei de vineri, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45 -55 km pe oră, dar și pe crestele montane, unde vor fi rafale de 65-70 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri, vor fi intensificări temporare ale vântului. Vor fi și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze de 55-55 km/h”, a declarat meteorlogul ANM Oana Catrina.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod galben de ninsori abundente in opt judete din nordul tarii, valabila din aceasta seara si pana vineri dupa-amiaza.

Judetele aflate sub avertizare sunt: Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Suceava, Botosani si Neamt.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 8 februarie, ora 18:00 – 9 februarie, ora 17:00, in toate zonele de munte din judetele avertizate va ninge, la fel si in regiunile nord-estice, nordice si centrale.

Local, in Carpatii Orientali, precum si in nordul Moldovei, Maramures si in estul Transilvaniei, cantitatile de precipitatii vor atinge 15 – 20 l/mp si se va depune strat nou de zapada.

Incepand cu primele ore ale zilei de vineri (9 februarie), vantul se va intensifica in cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45 – 55 km/h, dar si pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65 – 70 km/h.

ANM precizeaza ca, mai ales pe parcursul zilei de vineri, intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in regiunile sudice, sud-estice si centrale, cu viteze in general de 50 – 55 km/h.

Vremea 8 februarie, Romania. Temperaturi anormale pentru aceasta perioada a anului. meteorologii prevad schimbari pe tot parcursul lunii februarie.

Prognoza meteo Romania 8 Februarie 2018. Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori in general peste mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in nordul Moldovei si 12 grade in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa intre -3 si 5 grade.

In nordul, nord-vestul si centrul tãrii innorãrile vor fi persistente si pe arii extinse vor fi precipitatii mai ales sub formã de ploaie, ziua, iar noaptea, local vor fi indeosebi lapovite si ninsori. Vor fi conditii de polei. In restul teritoriului, innorãrile vor fi temporare si va ploua in Banat, izolat in Oltenia, iar la inceputul zilei si in Moldova, estul Munteniei si Dobrogea. Izolat cantitãtile de apã vor fi mai insemnate.

Prognoza meteo, la munte. In prima parte a intervalului vor fi precipitatii mixte, apoi doar ninsori. Vantul va mai prezenta intensificãri la munte, in special pe creste, iar la cote mai reduse local si in regiunile sudice si sud-estice. Izolat, mai ales noaptea, vor fi conditii de ceatã.

VREMEA 8 februarie, Bucuresti. Va fi in continuare o vreme mai caldã decat normal, astfel cã temperatura maximã se va situa in jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi in jurul a 0 grade. Cerul va fi variabil, cu innorãri in prima parte a zilei, cand este posibil sã mai plouã slab. Vantul va sufla in general moderat. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceatã.

Sursa: http://anamariavasile.com/romania-sub-zapezi-meteorologii-au-anuntat-cod-galben-de-ninsori-abundente-zonele-afectate/?utm_medium=notify&utm_source=ones

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *