Românii sunt lăsați în mod intenționat cu salarii de mizerie, pentru a le fi forță de muncă ieftină multinaționalelor. Cu cât se câștigă mai mult în alte țări

Mulți dintre români de-abia se ajung cu salariile. Câștigă cât să-și cumpere de mâncare și să plătească facturile. Șomerii au o viață și mai grea. Muncesc cât pot pe la țară ca să poată trăi. Numărul lor este mult mai mare față de ce ne prezintă autoritățile.

Românii, alături de bulgari sunt cei mai prost plătiți cetățeni ai UE în țările lor, fapt evidențiat de site-ul ECONOMICA.

Circa 20% dintre angajații din România nu câștigă un salariu care să le asigure traiul, relevă CE (Comisia Europeană).

Din populația activă a țării, șomajul real îl reprezintă 49,5%.

Cei care muncesc au salarii incomparabil mai mici față de muncitori din Europa Centrală și de Est.

Un casier de hipermarket câștigă în România un salariu mediu brut lunar de 375 de euro (270 de euro net), în timp ce un  angajat, cu aceeași funcție, câștigă în Germania 3167 de euro brut (adică de 8,5 ori mai mult), iar în Franța are 1733 euro brut (adică de 4,6 ori mai mult ca în România).

Vezi la sursa citată lista salariilor nete din țară, în ordine descrescătoare a valorii lor.

Sursa: https://infostiri.net/2017/07/29/romanii-sunt-lasati-mod-intentionat-cu-salarii-de-mizerie-pentru-le-fi-forta-de-munca-ieftina-multinationalelor-cu-cat-se-castiga-mai-mult-alte-tari/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *