Romanul condamnat la moarte in Malaezia a pierdut ultimul proces. Va fi executat prin spanzurare!

Ministerul Afacerilor Externe informeaza, intr-un comunicat remis media, ca, la 27 iunie 2018, s-a judecat recursul in cazul celui de-al doilea cetatean roman condamnat la pedeapsa capitala in Malaezia pentru trafic de droguri, sentinta ramanand definitiva si precizeaza ca acest caz a fost si ramane o prioritate pentru autoritatile romane.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, la 27 iunie 2018, s-a judecat recursul in cazul celui de-al doilea cetatean roman condamnat la pedeapsa capitala in Malaysia pentru trafic de droguri. Curtea Federala de Justitie a Malaeziei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitala printr-o decizie definitiva, fiind epuizate astfel toate caile interne de atac in acest caz”, se spune in comunicatul MAE. Potrivit sursei citate, avocatii cetateanului roman urmeaza sa depuna o cerere de gratiere la sultanul statului malaezian in care a fost comisa fapta, conform procedurilor malaeziene, aceasta cerere urmand a fi analizata de o Comisie de Gratiere, care se convoaca la solicitarea sultanului.

MAE precizeaza ca sentinta nu poate fi pusa in aplicare pana cand nu este solutionata cererea de gratiere, iar acest demers poate fi de durata.
„Statul roman, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si al Ambasadei Romaniei la Kuala Lumpur, va continua demersurile, avand in vedere situatia in care se aduce atingere dreptului la viata al unui cetatean roman, consacrat ca un drept inalienabil in ordinea constitutionala a statului roman. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atentie deosebita, cazul a fost si ramane o prioritate pentru autoritatile romane”, amai firma MAE.

MAE reitereaza ca, inca de la semnalarea cazurilor, s-a implicat si a intreprins toate demersurile posibile in vederea acordarii de asistenta cetatenilor romani. Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur a urmarit in mod prioritar evolutia procedurilor judiciare aferente, s-a consultat in permanenta cu avocatii apararii si a asistat la termenele de judecata. Totodata, reprezentantul cu atributii consulare al misiunii diplomatice a efectuat vizite in penitenciarul in care cetatenii romani executa pedepse privative de libertate, a intervenit si a obtinut facilitati pentru imbunatatirea regimului de detentie aplicat si a mentinut legatura cu familiile apartinatoare din tara, se mai arata in precizarea MAE.

Sursa: https://www.bzi.ro/romanul-condamnat-la-moarte-in-malaezia-a-pierdut-ultimul-proces-decizia-ramane-definitiva-657023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.