S-a decis! Irlandezii au votat pentru legalizarea avortului. „Este o tragedie de proporţii istorice”

S-a stabilit. Avortul va fi legalizat în Irlanda. În urma votului la care au fost supuşi, aproape 70% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea avortului în ţara lor.

Irlandezii au fost chemaţi, sâmbătă, la vot pentru a decide cu privire la viitorul femeilor în ceea ce priveşte întreruperile de sarcină. Nu mai puţin de 69,4% dintre irlandezi au decis că avortul trebuie să fie legalizat în ţara lor, în condiţiile în care 30,6% dintre alegători au votat nu, potrivit unui sondaj realizat de o companie de sondare a opiniei publice.

Legalizarea avortului vine în contextul în care ţara este una de religie catolică. De asemenea, Irlanda este una dintre cele mai aspre ţări cu privire la legi, în care violul, malformaţia fătului sau incestul nu sunt motive legale pentru a face un avort. John McGuirk, purtătorul de cuvânt al campaniei pro-viaţă „Salvaţi Amendamentul 8”, consideră că rezultatul votului este o tragedie de proporţii istorice.

„Ceea ce au făcut votanţii irlandezi ieri este o tragedie de proporţii istorice … Copilul nenăscut nu mai are un drept la viaţă recunoscut de statul irlandez. În scurt timp, va fi introdusă o legislaţie prin care se va permite uciderea copiilor în ţara noastră. Ne vom opune acestei legislaţii. Dacă şi când se vor deschide clinici pentru avort în Irlanda, ne vom opune de asemenea”, se arată în comunicatul campaniei, potrivit Digi24.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/sa-decis-irlandezii-au-votat-pentru-legalizarea-avortului-este-o-tragedie-de-proportii-istorice-166225.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *