S-a născut cu o boală extrem de rară: „Nu arată deloc precum un nou-născut” (VIDEO)

Bebelușul a venit pe lume cu o boală numită progeria. Comparativ cu alte cazuri întâlnite, cel din districtul Magura, Bangladesh, i-a uimit chiar si pe medici. Un doctor afirma că bebelușul are semne vizibile de îmbătrânire.

„Bebelușul nu arata deloc precum un bebeluș abia născut. Sunt semne proeminente ale îmbătrânirii, precum ridurile excesive și pielea îngroșată”, a declarat medicul. Progeria este o boală genetică progresivă gravă, manifestată prin apariția semnelor de îmbătrânire de la o vârstă fragedă. Copiii cu acest sindrom pot arata normal la naștere și în primii doi ani de viață, dar dezvoltarea lor este mai lentă și nu cresc în greutatea specifică vârstei.

Cei cu boala progeria au trăsături fizice specifice: ochii proeminenți, nasul si buzele subțiri, bărbie de mici dimensiuni si urechi proeminente. Boala mai cauzează alopecia (căderea părului), pielea îmbătrânită, anomalii articulare și subțierea stratului de grăsime subcutanată. Nu afectează dezvoltarea intelectuală sau motorie.

Din nefericire pacienții diagnosticați cu progeria ajung să trăiască marginalizați, majoritatea nu ajung la maturitate.

Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria este foarte rar, incidența sa fiind de 1 la 4 milioane de nou-născuți de pe mapamond.

Sursa: https://infostiri.net/2016/09/29/s-nascut-cu-o-boala-extrem-de-rara-nu-arata-deloc-precum-un-nou-nascut-video/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.