Scandal la uşa mănăstirii lui Arsenie Boca! Poliţiştii declară război icoanelor care îl înfăţişează pe teolog

A fost scandal la mănăstirea lui Arsenie Boca. Poliţia a ajuns acolo şi au fost confiscate peste 100 de incoane cu teologul. Au fost întocmite dosare penale pentru infracţiune cu privire la folosirea ilegală a mărcilor înregistrate.

Poliţiştii din Haţeg şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au efectuat verificări şi au ridicat peste 100 de icoane, dar şi alte obiecte de cult.

„Poliţiştii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale în baza Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, efectuează cercetări în trei dosare penale pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrate”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

„În legătura cu anormala înregistrare a unei mărci cu numele «Arsenie Boca» de către o persoană privată din România, Patriarhia Română anunţă ca Arhiepiscopia Bucureştilor a luat atitudine fermă faţă de această situaţie încă de acum o lună şi a comunicat oficial persoanei respective mesajul de a renunţa imediat la această marcă înregistrată în străinătate. Numele părintelui Arsenie Boca este intrinsec legat de istoria şi cultura duhovnicească a Bisericii Ortodoxe Române şi parte a patrimoniului său memorial. Din aceste limpezi şi înalte raţiuni, nicio persoană privată, care nu are nici măcar o legătura de rudenie cu părintele Arsenie Boca, nu are dreptul să se folosească în vreun fel de numele său. Acesta, ca şi opera sa scrisă sau picturală, aparţin Bisericii pe care a slujit-o cu vocaţie jertfelnică”, a informat, în 11 mai, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/scandal-la-usa-manastirii-lui-arsenie-boca-politistii-declara-razboi-icoanelor-care-il-infatiseaza-pe-teolog-165396.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.