Schimbări radicale. Cruciuliţele atârnate de oglinda maşinii îţi pot aduce amenzi uriaşe

Veşti proaste pentru şoferi. Toate accesoriile agăţate de oglinda retrovizoare sau prinse pe parbriz vor aduce amenzi usturătoare.

Potrivit noilor reglementări din Codul Rutier, accesoriile care obstrucţionează vederea pot duce la producerea unor accidente, motiv pentru care şoferii aflaţi în cauză vor fi sancţionaţi cu amenţi cuprinse între 1 300 şi 2 900 de lei.

Art. 102, alin. 36 din Codul Rutier prevede: „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă: Aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”, se arată in Codul Rutier.

Totodată, şoferilor li se reţine şi certificatul de înmatriculare.

„De asemenea, se reţine certificatul de înmatriculare sşi se eliberează o dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile. Recomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afişe care sa estompeze vizibilitatea intrucât se pun în pericol atât pe ei, caât şi pe ceilalţi conducători auto”, a declarat Georgian Dragan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Politiei Române, într-o emisiune TV.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/schimbari-radicale-cruciulitele-atarnate-de-oglinda-masinii-iti-pot-aduce-amenzi-uriase-165838.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *