Se schimbă regulile jocului! Ce se va întâmpla cu mașinile implicate în ACCIDENTE RUTIERE. TOȚI ȘOFERII trebuie să știe!

Un proiect interesant, dar care va stârni multe controverse, ar putea schimba puțin soarta mașinilor implicate în accidente rutiere. Mai exact, autoturismele care vor suferi avarii grave la sistemele de siguranță în urma unor accidente vor avea Inspecția Tehnică Periodică suspendată până la terminarea reparațiilor. Tot autoritățile vor ca toți cumpărătorii să poată afla printr-un SMS dacă o mașină de ocazie are kilometrajul falsificat sau dacă a avut avarii masive. Rămâne de văzut dacă proiectul se va concretiza și va fi pus în practică, deoarece reamintim că, de-a lungul timpul au mai existat astfel de inițiative care au sfârșit printr-un sertar, din biroul unui minister.

Apoi, vor fi supuse unei verificări suplimentare la RAR, potrivit unui proiect al Registrului Auto și al Autorității de Supraveghere Financiară. Tot autoritățile își propun ca toți cumpărătorii să poată afla printr-un SMS dacă o mașină de ocazie are kilometrajul falsificat sau dacă a avut avarii masive.

Mai exact, Registrul Auto și ASF vor să rezolve această problemă. Cumpărătorul va trebui doar să trimită către RAR un SMS cu numărul de înmatriculare al mașinii.

George-Adrian Dincă, director general Registrul Auto Român: “Un SMS și în timp real va primi, pe același număr de telefon de pe care a trimis SMS-ul informații despre despre istoricul kilometrajelor daunele suferite de autorurisme. Acest SMS va costă probabil până în 5 euro”, potrivit stirileprotv.ro.

Când ar putea deveni funcțional acest sistem

Acest sistem ar putea deveni funcțional încă din vara, dar numai pentru mașinile deja înmatriculate în România, nu și pentru cele aduse recent din străinătate. Iar până în toamnă ar trebui să fie înființat corpul constatatorilor de daună independenți, astfel încât clienții să nu fie la mâna societăților de asigurare care tind să subevalueze costurile.

Sursa: http://evz.ro/masini-proiect-reparatii-accident.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.