Secretele ascunse in permisul de conducere. Toti le avem, prea putini le stim

In afara de datele de identificare specifice fiecarui posesor de carnet de conducerepermisul care-ti da dreptul sa conduci masini pe drumuri publice are niste elemente de siguranta si niste surprize “ascunse” soferilor.

De la marcaje speciale pe ambele fete, pana la inscrisuri pe care sigur nu le-ati observat. Politistii le stiu locul si aparatele speciale le citesc imediat, insa noi am trecut de atatea ori peste ele fara sa le remarcam.

Da, e un simplu carnet de conducere si singura data cand ii simti prezenta e la controlul rutier. Dar sa nu incepem cu stangul stirea noastra. Ca orice document oficial si foarte important, are niste chei de siguranta. Nu stim daca v-ati analizat vreodata bine de tot permisul, insa sigur nu ati remarcat toate elementele ascunse. Mai jos e o poza care descrie toate secretele pe care le stiu numai politistii.

Noi, de exemplu, nu am stiut de marcajele in relief, de litrele vizibile doar cu lupa (am scris bine, da?), de modelele care se schimba treptat si nici macar de poza noastra gravata cu laser care se vede pe fata si pe dos imprimata din acelasi unghi. Nu este explicata in schema aceasta acel abtibild mic de pe fata, din dreapta jos, cu „RO”-ul care isi schimba culoarea intr-un cerc cu vulturul in mijoc. Pe langa el, de jur-imprejur sunt inscrisuri minuscule cu „ROMANIA” si „PERMIS DE CONDUCERE”. Poate sa fie chiar acela cel mai important si secret element de siguranta, interzis tuturor ca explicatie. Click in galerie foto ca sa vezi mari explicatiile.

Sursa: https://turism.bzi.ro/secretele-ascunse-in-permisul-de-conducere-toti-le-avem-prea-putini-le-stim-75736

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.