Semnalul de alarmă tras de medici! Zăpada portocalie este periculoasă! Cum poți să previi efectele nocive ale acesteia

La scurt timp de la căderea zăpezii încărcată cu nisip saharian, specialiștii atrag atenția că aceasta este periculoasă pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni respiratorii, întrucât dacă este inhalat, acel praf poate provoca şi agrava afecţiuni şi alergii.

Zăpada încărcată cu nisip saharian este periculoasă pentru persoanele cu afecţiuni respiratorii, poate declanşa acutizări ale unor afecţiuni respiratorii. Poate provoca sau agrava astmul bronşic. În plus, poate fi factor declanşator pentru forme de alergii. Particulele fine de nisip inhalate sunt periculoase, în special, pentru persoanele cu afecţiuni existente”, a declarat medicul Valentin Boldea, conform Mediafax.

De asemenea, ei atrag atența că persoanele care ies afară ar trebui să poarte măști pentru a nu inhala praful saharian, mai ales în timp ce ninge sau pur și simplu să evite deplasările pe stradă, mai ales în timpul ninsorii.

Sursa; https://a1.ro/news/social/semnalul-de-alarma-tras-de-medici-zapada-portocalie-este-periculoasa-cum-poti-sa-previi-efectele-nocive-ale-acesteia-id745861.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.