Și-a sacrificat propria viață la doar 23 de ani, pentru a salva 360 de pasageri de la bordul unui avion

Pe 5 septembrie 1986, un grup de islamiști radicali au atacat un avion al companiei aeriene „Pan American” (SUA), în orașul Karachi, Pakistan.

Atacul terorist se putea încheia cu moartea a sute de oameni, însă acest lucru nu s-a întâmplat grație unei stewardese curajoase, care la doar 23 de ani, și-a jertfit fără ezitare viața pentru a salva viețile pasagerilor din avion. Se numea Neerja Bhanot.

Aeronava a aterizat la ora 05:00 dimineața, moment în care pasagerii și membrii echipajului au fost luați ca ostatici de către patru teroriști înarmați. Neerja a reacționat imediat și reușit să-i preîntâmpine pe piloți, iar aceștia au părăsit avionul printr-o trapă de rezervă.

Inițial, teroriștii au împușcat toți pasagerii care s-au identificat drept cetățeni americani. Apoi au cerut toate pașapoartele pasagerilor, intenționând să-i execute și pe restul cetățenilor americani de la bordul avionului. Dar planul lor a fost dat peste cap de Neerja.

Cu sânge rece, stewardesa a reușit să ascundă toate pașapoartele și actele de identitate într-un coș de gunoi, iar pentru că nu au reușit să mai identifice vizual niciun american, islamiștii nu au mai împușcat pe nimeni.

În momentul în care poliția pakistaneză a luat cu asalt avionul, Neerja a profitat de agitația creată și a evacuat toți pasagerii. Când se pregătea să părăsească aeronava, a aboservat trei copii ascunși sub niște scaune, care nu îndrăzneau să iasă de frică.

Neerja s-a întors după ei și a fost observată, moment în care teroriștii au deschis focul de armă. A acoperit copiii cu propriul său corp, reușind să îi protejeze, dar ea a fost împușcată mortal, potrivit mid-day.com.

Sursa: https://www.antena3.ro/externe/si-a-sacrificat-propria-viata-la-doar-23-de-ani-pentru-a-salva-360-de-pasageri-de-la-bordul-unui-461240.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.