Sistemul cardului de sănătate nu funcţionează. Medic: Există riscul să moară oameni din cauza acestui sistem (VIDEO)

Este haos în medicina de familie din România. Sistemul informatic a picat, cardurile de sănătate nu pot fi folosite, iar Casa de Asigurări ridică din umeri, iar, între timp, medicii au ajuns la capătul puterilor.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, a declarat că sistemul informatic nu mai are capacitatea să funcționeze normal și că există riscul ca, la un moment dat, să moară oameni din cauza acestor defecțiuni.

„Sistemul informatic de ani de zile funcționează prost iar acum ne pune în imposibilitatea de a acorda în mod firesc serviciile medicale necesare pacienților. Nu e vorba numai de medicina de familie, e vorba și de colegii din ambulatoriul de specialitate, și de spitale, și de laboratoare, și de farmacii. Această problemă trebuie abordată cu toată seriozitatea de către decidenții acestei țări. La ora actuală, acest sistem informatic extrem de complex se află în comă, fără soluții optime pe termen scurt dacă nu se intervine foarte serios și activ. În momentul în care, Doamne ferește, acest sistem moare de tot, vor muri oameni, din păcate, pentru că nu vom putea să le oferim ceea ce ei au dreptul și ceea ce au nevoie. Pacienții sunt prioritatea noastră și sunt rostul acestui sistem medical. Acest sistem informatic trebuie să fie subordonat nevoilor oamenilor și nevoilor de a lucra în normalitate ale medicilor, ale farmaciștilor… Nu este vorba de o mică defecțiune, ci e vorba de lucruri de substanță (…) sunt o mulțime de aspecte și dacă nu merg toate ne batem joc de pacienți, de medici, de tot personalul medical. Acest sistem nu mai are capacitatea să funcționeze normal. E nevoie de responsabilitate până la cel mai înalt nivel decizional al acestei țări. Altfel, avertizez că avem riscul ca în România să moară oameni”, a declarat Rodica Tănăsescu.

Sursa: https://b1.ro/stiri/eveniment/sistem-card-de-sanatate-nu-functioneaza-223057.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.