SOARTA lui Kovesi, în mâinile CCR. Când s-ar putea judeca sesizarea Guvernului privind REVOCAREA șefei DNA. NEWS ALERT!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus, preşedintele României, Klaus Iohannis, a respins! Sesizarea transmisă de Guvern privind un posibil conflict instituțional cu președintele Klaus Iohannis, pe tema revocării procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a ajuns la Curtea Constituțională. Ministrul Toader a precizat luni că va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă pe tema sesizării CCR.

UPDATE 16.17- Sesizarea transmisă de Guvern privind un posibil conflict instituțional cu președintele Klaus Iohannis, pe tema revocării procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a ajuns la Curtea Constituțională. Instituțiile vizate au termen până pe data de 3 mai pentru a depune punctele de vedere către CCR.

UPDATE 14:20 – Tudorel Toader a oferit prima reacție după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă. „Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. Evident că, în funcţie de ceea ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua noile propuneri suggestive”, a declarat Toader, la Ministerul Justiţiei.

Tudorel Toader a reiterat că sesizarea CCR nu reprezintă o iniţiativă personală şi nu este determinată de nemulţumiri personale.

UPDATE. Viorica Dăncilă a semnat și aprobat forma sesizării la Curtea Constituţională (CCR) a refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, luni, că a realizat un draft al sesizării către Curtea Constituţională a României (CCR) după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă forma finală a acesteia va cuprinde şi o parte din raportul prezentat de şeful statului.

„Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. Evident că, în funcţie de ceea ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua noile propuneri sugestive”, a declarat Toader, la MJ. Ministrul Justiţiei a subliniat, din nou, că sesizarea CCR nu reprezintă o iniţiativă personală şi nu este determinată de nemulţumiri personale.

Președintele Klaus Iohannis a decis, pe 16 aprilie, să nu dea curs cererii de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, înaintată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Acesta a anunțat că va urma o sesizare a Curții Constituționale.

Klaus Iohannis NU o REVOCĂ pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Ministrul Justiției ATACĂ la CCR decizia lui Iohannis

„La jumătatea lunii februarie ministrul Justiției mi-a primis propunerea de revocare a șefei DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în care ultimul cuvânt îl are președintele.

Între timp mi-a fost înaintat și avizul CSM, care are alte concluzii decât așa-zisul raport al domnului ministru. Avizul a fost negativ, iar prin rolul CSM, acesta nu poate fi ignorat.

Sursa: http://evz.ro/soarta-kovesi-sesizare-ccr.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.