ȘOCANT! Acest copac a început sa sângereze când a fost tăiat cu drujba. Ce s-a întâmplat?

Tăierea copacilor este un lucru esențial pentru funcţionarea societății. Nu mai are sens să enumerăm numeroasele modalităţi în care lemnul este folosit în activităţile de zi cu zi. Însă următorul copac este extrem de ciudat. Atunci când este tăiat cu drujba, din mijlocul lui a început să ţâşnească sânge.

Deşi au mai apărut fotografii cu astfel de copaci pe reţele de socializare şi pe numeroase site-uri, mai jos puteţi urmări exact momentul când copacul începe să „sângereze”, scrie evz.ro.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/thewoodworkingtips/videos/765835550216750/” width=”640″ height=”480″ onlyvideo=”1″]

Un alt clip video asemănător puteti gasi si aici.

De fapt nu este un fenomen misterios, iar copacul nu sângerează. Aceşti copaci se găsesc în Africa de Sud, sub diverse nume precum Kiaat, Mukwa şi Muninga. Copacul şi-a obţinut denumirea de “însângerat” datorită sevei sale colorate. Atunci când un astfel de copac este tăiat, seva roşie ca sângele începe să curgă.

Substanţa este folosită pentru proprietăţile sale “curative”.A mestecată cu grăsime animală, seva este folosită pentru a produce cosmetice. Totodată, aceasta ar vindeca rănile, febra, problema stomacale şi chiar malaria, scrie amusingplanet.com.

Sursa: https://infoalert.ro/2016/01/07/acest-copac-a-inceput-sa-sangereze-cand-a-fost-taiat-cu-drujba/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.