Stare de alertă în Bucureşti, jandarmii sunt chemaţi pe…

Derby-ul dintre Steaua şi Rapid poate aduce, pe lângă spectacolul din tribune, şi incidente grave între suporterii celor două cluburi. Rivalitatea dintre cele două cluburi este cunoscută, chiar dacă în ultimii ani nu s-au mai întâlnit direct din cauză că evoluau în ligi diferite. Ca atare, 700 de jandarmi vor încerca să asigure ordinea pe străzile din Bucureşti.

Derby-ul Ligii 4 ar putea provoca din nou incidente între ultraşi. Anii trecuţi, zilele dinaintea derby-urilor Steaua – Rapid aduceau cu ele şi incidente între suporteri. Fie că vorbim despre bătăi de stradă între suporteri sau cu jandarmi, partidele Steaua – Rapid sau Rapid – Steaua au avut evenimente neplăcute.

Mai mult, nu doar suporterii au oferit momente tensionate. Şi jucătorii celor două echipe s-au încăierat sau au fost la un pas de bătaie. Episodul „Bricheta”, din 2008, când Steaua a câştigat la masa verde derby-ul cu Rapid din cauza că arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu în cap cu o brichetă de suporterii rapidişti, e încă pe retina suporterilor.

În plus, incidententele dintre suporterii din tribune şi jandarmi au dus, în 2010, la situaţii tensionate şi între fotbalişti, în 2010, la un meci de Cupa României, câştigat de Steaua în Giuleşti, 1-0. În 2011, la primul meci pe Arena Naţională, fotbaliştii celor două echipe s-au încăierat şi s-au lovit cu pumnii şi picioarele după o intrare dură a lui Andrei Prepeliţă la Dani Coman.

Concret, tensiunile vor exista mai mult ca sigur în jurul acestui derby, însă Jandarmeria Româna a încercat să ia măsuri de siguranţă alocând nu mai puţin de 700 jandarmi care să asigure ordinea publică pe străzile din Bucureşti şi în stadion în timpul meciului.

Sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/cum-incearca-autoritatile-sa-evite-incidentele-la-derby-ul-steaua-rapid-decizia-luata-de-jandarmerie-17130362

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.