Starețul Mănăstirii Golia a împrumutat 60.000 de euro și i-a pierdut la jocuri de noroc. Ce s-a întâmplat pe urmă este și mai și!

Instanța a stabilit ca Mănăstirea Golia să fie executată silit, după ce Vitalie, stareț al lăcașului de cult, a împrumutat 60.000 de euro pe care i-a pierdut la jocuri de noroc.

Totul a început cu Vitalie și cu un angajat al administrației locale, care l-a împrumutat pe fostul stareț cu 60.000 de euro. Preotul a susținut că avea nevoie de acești bani pentru a plăti diverse datorii la utilitățiile mănăstării, informează Observator.

„Sedus” de patima jocurilor de noroc, Vitalie a pierdut toți banii. Ce a făcut pe urmă? Preotul a recunoscut în scris împrumutul, apoi s-a semnat și a parafazat cu ștampila mănăstirii. Și, iată așa, instanța a ajuns să oblige lăcașul de cult să returneze banii, chiar dacă preotul fusese dat jos din scaunul de stareț între timp.

„Suma va fi plătită de Mănastirea Golia. Se va plăti în tranşe, pentru că este o sumă foarte mare,” a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/staretul-manastirii-golia-a-imprumutat-60000-de-euro-si-ia-pierdut-la-jocuri-de-noroc-ce-sa-intampalt-pe-urma-este-si-mai-si-162660.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.