Teodorovici, despre EXECUTAREA lui Iohannis: ‘Nu este o răzbunare. Trebuie să se dea întreaga sumă înapoi’

Eugen Teodorovici a declarat vineri seara la Antena 3 că acțiunea începută pentru recuperarea banilor din chiria obținută de Klaus Iohannis nu este o „răzbunare politică”.

„Astăzi vă spuneam că situația de la nivelul ANAF încă se analizează, eu nu am fost azi în Bucuresti, luni asta fac. Ar trebui să arătăm foarte clar de ce nu s-a făcut o astfel de acțiune vizavi de cei care au datorii la stat. A doua chestiune, care sunt acțiunile legale pe care statul le poate aplica pentru ca lucrurile să meargă pe făgașul normal. (…)  Trebuie să vedem modul în care structura FISCului, pentru că poate fi doar un exemplu cel al domnului președintelui României, dar poate fi și alte situații de acest tip și față de care statul trebuie să aplice legea. Nu este o răzbunare, nu este nicio refuială politică, este doar ceea ce legea ne obligă să facem”, a declarat ministrul de Finanțe.

Teodorovici a venit și cu precizări de când trebuie să plătească președintele Klaus Iohannis banii pe chirie.

„Acțiunea Ministerului de Finanțe trebuie să fie aceasta: renunță la calea cu notarul și se adresează în mod direct și imediat pentru Cartea Funciară pentru a face această înregistrare fiind proprietarii, după care solicitarea sumei de 1.200.000 plus 1.300.000 către celelalte persoane care împreună au închiriat din 2001 până în prezent. Din prima zi din care s-a început închirierea spațiului, trebuie să se dea întreaga sumă înapoi”, a mai spus ministru.

În ceea ce privește poenalităție, Teodorovici a declarat că la acestea se adună și dobânzile. „Aici trebuie să mă consult juridic, în mod normal dacă l-am notificat din momentul acela se aplică penalități. Se ia suma respectivă plus dobânzile”.

Ministrul de Finanțe a ținut să precizeze că președintele nu a rambursat niciun leu, în condiţiile în care, în 2016, când a pierdut imobilul, Klaus Iohannis afirma că va restitui banii.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/teodorovici-despre-executarea-lui-iohannis-nu-este-o-razbunare-trebuie-sa-se-dea-intreaga-suma-inapoi_1275791.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.