Trei găuri misterioase au fost observate de NASA în Oceanul Arctic. Cercetătorii sunt bulversaţi: „Nu am mai văzut aşa ceva”

Într-un zbor de rutină recent deasupra Oceanului Arctic, un om de știință al NASA a observat trei găuri stranii în straturile de gheață din Marea Beaufort. Cercetătorii susțin că aceste găuri sunt primele de acest gen filmate vreodată.

Cel care a facut ciudata descoperire este John Sonntag, cercetator în cadrul misiunii IceBridge a NASA, si a suprins cele trei găuri misterioase pe 14 aprilie, notând apoi în jurnalul său de bord: „Nu-mi amintesc să mai fi văzut așa ceva în altă parte”.

Găurile s-au format în zonele cu gheață subțire, însă cauzele rămân incerte, spune un alt expert din echipa IceBridge, Nathan Kurtz. „Nu pot să-mi dau seama care este dinamica ce produce și semicercurile care înconjoară găurile. Nu am asistat niciodată la așa ceva”, a subliniat cercetătorul NASA, conform The Weather Channel. 

Chris Shuman, glaciolog al NASA, a sugerat că găurile ar putea fi rezultatul temperaturii calde a apei din Oceanul Arctic, temperatură întreținută fie de anumite izvoare termale, fie de ape subterane care circulă prin interiorul ghețarilor.

Sursa: https://a1.ro/news/inedit/trei-gauri-misterioase-au-fost-observate-de-nasa-in-oceanul-arctic-cercetatorii-sunt-bulversati-nu-am-mai-vazut-asa-ceva-id755685.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.