Trump a cerut unui muzeu un tablou de Van Gogh și a primit la schimb o toaletă din aur

Un reprezentant al administrației prezidențiale a cerut muzeului Muzeul Guggenheim din New York să-i împrumute un tablou semnat de Van Gogh pentru a fi expus la Casa Albă, dar drept răspuns au primit oferta de a expune o toaletă făcută din aur de 18 carate, scrie CNN.

Donna Hayashi Smith de la biroul curatorului Casei Albe a trimis un mail prin care îi cerea administratorului muzeului Guggenheim din New York să-i împrumute pictura lui Vincent Van Gogh din 1888 „Peisaj cu zăpadă”.

Nancy Spector, curatorul muzeului din New York a răspuns cu un politicos nu, dar a oferit în schimb o toaletă de aur de 18 carate solidă, denumită „America”. Toaleta, creată de artistul italian Maurizio Cattelan, face parte dintr-o expoziție de artă interactivă pe care a găzduit-o Guggenheim timp de un an.

Spector a scris în e-mail că toaleta era disponibilă „dacă președintele și prima doamnă ar avea vreun interes să-l instaleze în Casa Albă”.

Exponatul, care a amplasat într-o baie standard la etajul 5 al muzeului, și autorul ei i-a invitat pe cei care au vizitat muzeul să o folosească.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/trump-cerut-unui-muzeu-un-tablou-de-van-gogh-2121847

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.