ULTIMA ORĂ. Anunțul despre TRUPURILE NEÎNSUFLEȚITE ale românilor pieriți în ACCIDENTUL DIN UNGARIA: „Au fost luate și…”

„Conform ultimelor informaţii obţinute în cursul nopţii de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetăţenie română. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei. Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Celula de Criză a MAE şi echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta îşi continuă activitatea 24/7, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsufleţite.

Cel puţin patru dintre cele nouă persoane decedate în accidentul din Ungaria ar fi din comuna Mică, judeţul Mureş, potrivit primarului acestei comunităţi, Szekely Ladislau. Acesta a precizat, pentru MEDIAFAX, că informaţiile pe care le are nu sunt confirmate încă.

”Deocamdată oficial nu am primit nimic, vreau să merg pe teren, acum, să văd. Aşa se zice că trei sunt din Căpâlna de Sus (n.r. comuna Mică), şoferul era din Deaj (n.r. comuna Mică), sunt şi din Agrişteu, comuna Bălăuşeri, iar acum alte două persoane, nu ştiu, tot din Deaj sau de altundeva. Nu vă pot da informaţii 100% pentru că oficial nu am primit nimic, doar din relatări”, a declarat, miercuri dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, primarul Szekely Ladislau.

Sursa: https://a1.ro/news/social/ultima-ora-anuntul-despre-trupurile-neinsufletite-ale-romanilor-pieriti-in-accidentul-din-ungaria-au-fost-luate-si-id765229.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *