Ultima ora! Protest în București: pentru ce ies în stradă oamenii astăzi, 12 mai

Astăzi, 12 mai, este anunțat un protest în București, iar organizatorii s-au pregătit din timp pentru a mobiliza oamenii să vină în stradă.

Acum câteva zile, am avut ocazia să văd vreo trei indivizi care lipeau de zor afișe în zona Timpuri Noi din București, iar pe unul m-am și oprit să-l fotografiez (vezi imaginea de mai jos). Așa mi-am amintit că pe 12 mai este pregătit un protest în București, iar tema este cea pe care ți-o imaginezi deja.

Creatorii afișului s-au folosit în mod destul de ingenios de replica pe care Dragnea a fost în stare s-o dea la Congres, când și-a reasumat poziția de lider prin întrebarea: ”vreți să mai fiu președintele vostru?” – cu o mică ajustare, Liviu este acum vătaf, sau supraveghetor de slugi – un cuvânt destul de bine ales.

Protest în București, susținut de mișcări în restul țării

Bucureștiul nu e singurul oraș în care se organizează proteste. Dacă arunci o privire pe Facebook, vei descoperi că în mai toate orașele mari din țară sunt pregătite mișcări de stradă împotriva lui Liviu Dragnea, care poate fi cu ușurință substitut întregii coaliții de guvernare. Poate că unora li s-ar părea impropriu, dar când individul șutează și dă și cu capul, nu e o substituire prea deplasată.

Între situațiile denunțate de organizatorii protestelor din București și din țară se regăsesc modificarea Codurilor Penale, abuzurile Jandarmeriei, schimbarea legilor fără consultări publice, încercările de schimbare a șefei DNA, dar și restrângerea drepturilor unor oameni prin tentativa de a modifica Constituția. Deși toate sunt subiecte arzătoare, mesajul trebuie concentrat într-o asemenea situație, altfel riscă să se dilueze din cauza prea multor doleanțe.

Protestul din București va începe la ora 18:00, în Piața Victoriei, dar există posibilitatea să se plece în marș și către sediul PSD.

Sursa: https://playtech.ro/2018/protest-in-bucuresti-romania-dragnea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.