Un alt record în 2018 în China. Au construit cel mai lung pod din lume, care străbate marea

China are cel mai lung pod din lume peste mare, cu o lungime de 42 km, iar acum isi doboară propriul record cu un alt pod peste Marea Chinei de Sud, cu o lungime de 55 km. Megaproiectul a durat 9 ani si a costat 15 miliarde de dolari.

Pentru a lega orasele Hong Kong-Zhuhai-Macau, podul peste mare a avut nevoie de patru insule artificiale si patru tuneluri, dintre care unul de 7 km pe sub apa, scrie businessinsider.com, care citeaza AFP.

In aceasta luna, China va deschide cel mai ambițios megaproiect, un pod care leaga Hong Kong, Macao si orasul sudic Zhuhai de pe continent. Denumit Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge, este de asteptat ca podul sa reduca la jumatate timpul de tranzit intre orase.

Din Macau in Hong Kong, soferii vor ajunge in aproximativ o ora. Chinezii se asteapta ca aproximativ 40.000 de vehicule sa utilizeze podul zilnic, inclusiv autobuzele de transfer care ruleaza la intervale de 10 minute. Pietonii nu vor putea sa treaca podul, nici biciclistii, fiind doar pentru masini.

Pentru construcția podului au fost folosite 420.000 de tone de otel, suficient pentru a construi 60 de turnuri Eiffel.

China are in derulare mai multe megaproiecte care vor transforma orasele. In decursul urmatorului deceniu, China intenționează sa incurajeze 250 de milioane de oameni (de 29 de ori populația din New York) sa se mute in orașele in creștere ale tarii. Pentru a face fata migrației imense, tara a investit zeci de miliarde de dolari in proiecte de infrastructura gigantice.

Sursa: https://info-stiri.net/un-alt-record-in-china-au-construit-cel-mai-lung-pod-din-lume-care-strabate-marea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.