Un câine orb și surd a găsit o fetiță pierdută și a stat cu ea 16 ore până au ajuns salvatorii

Un câine orb și surd a găsit o fetiță pierdută și a stat cu ea 16 ore până au ajuns salvatorii. Poliția australiană povestește că animalul de companie a rămas cu fetița pierdută toată noapte,a până au ajuns salvatorii în zonă, scrie BBC News.

Fetița de trei ani, Aurora, a făcut obiectul unei căutări mari după ce a părăsit casa ei din Queensland. Ea a fost urmărită de câinele familiei, Max, care are 17 ani și este parțial surd și orb.

Câinele a rămas cu fata timp de 16 ore până când rudele și căutătorii au reușit să-i găsească pe un deal în dimineața zilei următoare.

Bunica lui Aurora, Leisa Marie Bennett, a spus că a auzit-o pe fată strigând, la aproximativ 2 km de casă. “Am urcat dealul și când am ajuns acolo, câinele a venit la mine și m-a condus direct la ea”, a povestit ea pentru presa australiană.

Rudele spun că Aurora s-a adăpostit sub o stâncă, pe măsură ce temperaturile au coborât la 15C.

Peste 100 de persoane, salvatori profesioniști și voluntari, au luat parte la căutarea fetiței din sud-estul Queensland.

Poliția a lăudat acțiunile lui Max și i-au acordat un titlu onorific de câine de poliție. “Având doar trei ani, cred că fetița era foarte speriată, iar noaptea trebuie să-i fi fost frig. Câinele a fost o companie bună pentru copil și i-a ținut caldă. Este un rezultat pozitiv”, a spus Insp Craig Berry de la Poliția din Queensland.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/un-caine-orb-si-surd-a-gasit-o-fetita-pierduta-2227550

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.