Un criminal in serie a supravietuit executiei, dar a ramas cu rani foarte grave

Pedeapsa capitala a devnit o problema extrem de controversata. Doyle Lee Hamm a dezvaluit ca este pe cale sa fie executat, in timp ce el sufera de cancer in faza terminala.

Executia trebuia sa aiba loc saptamana trecuta, dar avocatul lui Hamm , Bernard Harcourt s-a opus acestei fapte pe argumentul ca este inuman sa il executa printr-o injectie letala, deoarece venele sale s-au prabusit ca rezultat al tratementului pe care il lua pentru cancer si astfel a dorit o alternativa orala. In ciuda acestui fapt, statul Alabama a continuat cu executia prin injectia letala.

Din cauza cancerului limfatic, hepatitei si medicamentelor pe care le-a folosit, ei nu au fost capabili sa gaseasca o vena unde sa ii administreze injectia. Acest lucru l-a lasat pe detinut cu mai mult de o duzina de rani perforate pe brate si picioare.

Sursa: Viral Thread

„Are dureri ingrozitoare de ieri, din cauza incercarilor de a-i adminitra injctia in vene.”, a declarat Harcourt.

Hamm a fost condamnat la moarte in 1987, dupa ce a omorat multi oameni intr-un motel, in timpul unui jaf. El l-a impuscat in cap, pe fuctionarul motelului, Cunningham si a reusit sa fure 410 dolari. A fost arestat cand cei doi complici ai lui l-au dat in vileag si au dau declaratii impotriva lui.

Sursa: Viral Thread

Alabama executa prizionerii printr-o injectie letala, dar daca detinutii aleg scaunul electric, nimeni nu se opune.

Dupa incercarea esuata de a-l executa, prizionerul a zis ca problema a fost „timpul”.

„Nu pot caracteriza ca ceea ce s-a intamplat aseara a fost o problema..”, a declarat comisarul Jeff Dunn.

In SUA prizionrii sunt protejati de constitutie de pedeapsa cruda. Din cauza ranilor pe care le-a suferit in timpul executiei, Hamm nu a mai fost capabil sa mearga.

Executia lui Hamm a fost eliminata dupa ce s-a declarat ca a fost in remisiune de cancer, desi acest lucru este contestat de avocatul sau.

 

sursa:http://www.protv.ro/stiri/un-criminal-in-serie-a-supravietuit-executiei-dar-a-ramas-cu-rani-foarte-grave.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *